Aleksandra Lukowski, sopraano

Sopraano Aleksandra Lukowski syntyi Hollannissa puolalaiseen muusikkoperheeseen. Hän sai musiikkikoulutusta hyvin nuoresta iästä lähtien viulun ja pianonsoitossa sekä myöhemmin yksinlaulussa.

Suoritettuaan maisterin tutkinnon slaavilaisissa kielissä(Puolan kieli ja kirjallisuus) Amsterdamin yliopistossa Aleksandra aloitti laulutuntinsa aluksi yksityisesti ja vähän myöhemmin hän siirtyi opiskelemaan laulua Pietarin Rimsky- Korsakov - musiikkiakatemiaan. Tämän jälkeen Lukowski täydensi opintojaan Bel Canto tradition parissa New Yorkissa. Vuodesta 2007 Aleksandra on asunut Suomessa ja jatkanut lauluopintojaan baritoni Romuald Podlesnyn johdolla. Hän on osallistunut myös prof. Ryszard Karczykowskin laulun mestarikursseille Puolassa ja Suomessa.
Lukowski on laulanut Tatjanan roolin oopperassa Evgeni Onegin Rimsky-Korsakov -musiikkiakatemiassa sekä Hoffmannin kertomusten Nicklauksen roolin New Yorkissa. Hän on lisäksi laulanut lukemattomia konsertteja USA:ssa, Venäjällä, Hollannissa, Puolassa ja Suomessa.
 
Aleksandra Lukowskin ensimmäinen äänite sisältää Chopinin laulut op. 74. Pianistina toimii Jouni Somero. Äänite ilmestyi huhtikuussa 2010.