Anu Hälvä

Anu Hälvä on tullut suurelle yleisölle tutuksi näyttelijäntyönsä kautta, etenkin TV:n välityksellä, mutta on varsinaiselta koulutukseltaan diplomilaulaja. Hän aloitti musiikkiopintonsa Tampereen konservatoriossa pianonsoitolla, mutta vaihtoi 17-vuotiaana pääaineekseen laulun. Helsingin Konservatoriossa hän suoritti laulunopettajan tutkinnon.

Vuosina 1993-2000 hän opiskeli Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa Anita Välkin oppilaana valmistuen oopperalulajaksi 1996 ja musiikinmaisteriksi 2000. Hän on sittemmin suorittanut myös laulupedagogiikan diplomin.

Anu on työskennellyt jo yli 20 vuotta teatterissa; kaikilla eri musiikkiteatterin eri osa-alueilla revyystä oopperaan. Rooleja ovat olleet mm. Taika-ampujan Agathe, Lepakon Rosalinde, Iloinen Leski, My Fair Ladyn Eliza, ja Uuden Iloisen Teatterin revyyt vuosina 1994-95 sekä 2005.
Anu johti Kokkolan kaupunginteatteria vuodesta 2007 heinäkuuhun 2009.
Näyttelijäntyöstä yleisö palkitsi Anun Telvis-patsaalla vuonna 1995.

Anu on konsertoinut laajasti eri orkestereiden ja pianistien kanssa. Yhteistyö Jouni Someron kanssa on kestänyt jo 20 vuotta. Duolla on takanaan yli 300 konserttia ympäri Suomea. He ovat myös julkaiseet yhdessä kaksi levyä.

Amelita Tangomonologi.

AMELITAN perustana on maailmankuulun argentiinalaisen tangosäveltäjän Astor Piazzollan upea musiikki. Musiikin lomassa kulkee tamperelaisen dramaturgin Anne Saastamoisen kirjoittama, osin fiktiivinen tarina Piazzollan ja hänen toisen vaimonsa, laulajatar Amelita Baltarin, muutamia vuosia kestäneestä yhteisestä taipaleesta. Se on erityisesti tarina kahden taiteilijan liitosta, mutta toisaalta myös miehen ja naisen suhteesta, rakkauden ihanuudesta ja vaikeudesta. Näyttelijä-laulaja Anu Hälvä lainaa äänensä Amelita Baltarille niin lauluissa kuin tekstissäkin.

Esityksen instrumentalisteina toimivat harmonikkataiteilijat Virve Jääskeläinen, joka vastaa myös Piazzollan musiikin sovituksesta, ja Ari Lehtonen vuorotellen.Esitys sisältää useita Astor Piazzollan tunnetuimpia kappaleita, kuten Adios Nonino, Balada para un loco, Chiquilin de Bachin, Yo soy Maria, ja lukuisia muita argentiinalaisen Tango Nuevon helmiä. Esitys soveltuu lähes millaiseen tilaan tahansa, ja pyritään ensisijaisesti esittämään ilman sähköistä äänentoistoa, mikäli tila ei sitä vaadi ; näin ollen esitys sopii erittäin hyvin erilaisten tilaisuuksien tai juhlien ohjelmaksi.

Tilaukset 0400-428778