Elina Vettenranta

Elina Vettenranta on aloittanut musiikin harrastamisen jo nuorena. Musiikki opiston päästötodistuksen hän sai Lohjan musiikkiopistosta soittimenaan huilu. Usean vuoden ajan Elina soitti myös nuorisosinfoniaorkesteri Vivossa.

Klassisen lauluharrastuksen Vettenranta aloitti v. 1993 Sirkka Penttilän opetuksessa ja myöhemmin tangolaulukilpailuihin hänet valmensi Pirkko Talola. Vuoden 2006 tangokuningattaruuden myötä tuli laulamisesta ammatti. Tutuiksi ovat tulleet tanssilavat, laivat, ravintolat, big band -solistin tehtävät ja monenlaiset muut konserttiesiintymiset. Kirkkokonsertit ovat Elinalle erityisen rakkaita.Yhteistyö Tamperelaisen mini big band HTCombon kanssa on vuosina 2015 - 2017 vienyt Elinaa konserttisaleihin ympäri Suomen. Konserttikiertueita on tehty Olavi Virta -teemalla, Frank Sinatran hitteihin pohjaten sekä Night and Day teemalla yhdessä Antti Sarpilan kanssa. Vuoden 2017 keväällä Elina teki kiertueen yhdessä Markku Aron kanssa. Jouluksi 2017 Elina Vettenranta valmisti joulukonserttiohjelman " Nyt syttyy valot tuhannet " yhdessä pianotaiteilija Jouni Someron kanssa.

Elina Vettenranta on julkaissut neljä levyä. Iskelmälevy Sydänten yö tehtiin syksyllä 2006. Sen jälkeen Elina on tehnyt selvän pesäeron perinteiseen iskelmä-ja tanssimusiikkiin. Kastepisara julkaistiin vuonna 2011 ja edustaa modernia laulelmaa. Vuonna 2012 ilmestyi tunnelmallinen Joululevy Nyt syttyy valot tuhannet. Kesällä 2014 ilmestyi Leena Lehtisen sanoihin ja Hannu Huhtalan teksteihin pohjaava levy: Rakastettu.

Elina Vettenranta on monipuolinen ja syvällinen laulujen tulkitsija. Elinan lauluissa kuuluu omakohtaisuus ja elämänkokemuksen tuoma aito ja vahva tulkinta.

Elina Vettenranta