UUTISIA 21.7 2020

Spotify julkaisi Jouni Someron Bach to You -levyn 3.5.2019. Kuukaudessa levyä ladattiin lähes 40 000 kertaa. Nyt kuunteluja on jo yli 83 000.

Levyn ohjelmaa voi kuulla Bach to You -konserteissa.

Yhteystiedot

FinnConcert Oy
Päivölänkartano 12
73770 Säyneinen

+358 400 428778
info@finnconcert.fi 
www.finnconcert.fiKuopion Kauppakamari

Jorma Hynninen, baritoni

Professori Jorma Hynninen on suomalaisen esittävän säveltaiteen kansainvälisesti arvostetuimpia edustajia niin ooppera-, lied- kuin konserttilaulajana. Ennen voittoaan Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailussa vuonna 1969 hän opiskeli laulua Sibelius-Akatemiassa Matti Tuloiselan sekä Antti Koskisen johdolla ja täydensi opintojaan Roomassa Luigi Riccin oppilaana.
Hynnisen ura oopperalaulajana on ollut loistelias. Hän on esiintynyt maailman merittävimmillä esiintymisareenoilla New Yorkissa, Pariisissa, Berliinissä, Hampurissa, Buenos Airesissa, San Franciscossa, Milanossa, Wienissä sekä Moskovassa.. Hän on tullut erityisen tunnetuksi Kreivi Almavivana, Tannhäuserin Wolframina, Jevgeni Oneginin Jevgeninä, unohtamatta mieenpainuvia rooleja Punaisen viivan Topina, Thomaksena ja Vincentinä. Oopperarooleja hän on tehnyt yli 60. Hynninen on kantaesittänyt nimiroolit lukuisissa kotimaisissa oopperoissa mm. Ailis Sallisen Kullervossa ja Einojuhani Rautavaaran oopperassa Aleksis Kivi.

Hynninen toimi Kansallisoopperan taiteellisena johtajana vuosina 1984-1990 sekä Joensuun laulujuhlien taiteellisena johtajana 1980-91. Hän on myös ollut Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja sekä Sibelius-Akatemian laulumusiikin professori. 
Yli kymmenen suomalaisen oopperalevytyksen lisäksi Hynninen on levyttänyt keskeistä oopperaohjelmistoa, Liediä, hengellistä musiikkia, negro spirituaaleja ja evergreenejä.