Uutisia! News! 26.5.2023

FinnConcert Oy on rekisteröinyt tavaramerkin Muistojen Bulevardi LIVE®
Anna-Claudia ja Jouni ovat esiintyneet Muistojen Bulevardi LIVE konserteissa eri puolilla Suomea ja saaneet runsaasti hyvää palautetta. Lisää konsertteja on luvassa vuonna 2023-24

Jouni Somero levyttää Selim Palmgrenin koko pianotuotannon. Kolme ensimmäistä levyä julkaistiin kansainvälisesti ja kaikilla digialustoilla v. 2021, vol.4-5 2022 ja vol. 6 13.1.2023.Levysarjan,yhteensä 10 levyä, julkaisee Naxos yhtiön levymerkki Grand Piano.

Spotify julkaisi Jouni Someron My Favorite Schumann -Albumin 10.2.2023. Nyt sitä on striimattu yli 160 000 kertaa.

Anna-Claudian ensimmäinen albumi julkaistiin 19.5.2023.Muistojen Bulevardi- Albumille hän on valinnut upean kokoelman viihdeklassikkoja.

Yhteystiedot

FinnConcert Oy
Päivölänkartano 12
73770 Säyneinen

+358 400 428778
info@finnconcert.fi 
www.finnconcert.fiKuopion Kauppakamari

Jouni Somero, piano

"Finnish pianist Jouni Somero is a pianistic powerhouse" MusicWeb international 2012

Jouni Somero (synt. 12.8.1963) aloitti musiikkiopinnot 8-vuotiaana uruilla ja vaihtoi 12-vuotiaana pianoon. 17-vuotiaana hän lähti opiskelemaan Sveitsiin josta siirtyi Saksaan, missä hän asui 1982-89. Somero opiskeli Kölnin musiikkikorkeakoulussa prof. Herbert Drechselin luokalla sekä toimi Düsseldorfin musiikkikorkeakoulussa assistenttina 1985-86. Vuodesta 1990 Somero on toiminut pelkästään konsertoivana pianistina. Erityisesti Lisztin tulkintaa Somero on opiskellut legendaarisen Georges Cziffran oppilaana. Myös amerikkalainen virtuoosi Michael Ponti on toiminut Someron musiikillisena neuvonantajana. Kesällä '87 Somero palkittiin diplomilla Rio de Janeiron kansainvälisissä musiikkikilpailuissa. 16-vuotiaana pidetyn ensikonsertin jälkeen Somero on pitänyt yli 3200 konserttia kotimaan lisäksi mm. Unkarissa, Saksassa, Brasiliassa, Italiassa, Ranskassa, Sveitsissä, Espanjassa, Ukrainassa, Virossa, Kosovossa, Venäjällä, Ruotsissa, Tanskassa, Japanissa, Australiassa ja Kanadassa. Someron levykatalogi on yksi Suomen laajimpia.Levytysura alkoi 1989 Saksassa, jossa hän levytti Lisztin 12 suurta taiturietydiä. Sen jälkeen hän on tehnyt yli 100 CD:tä eri levymerkeille ( Naxos, BMG, MILS, Jubal, FC-Records etc ). Sooloa, kamarimusiikkia sekä Liediä.Suuria levytyshankkeita ovat olleet Erkki Salmenhaaran koko soolopianotuotannon ja pianokamarimusiikki teosten taltiointi sekä viisi levyä käsittävä Suomalaisen Pianomusiikin Antologia. Somero on myös levyttänyt ensimmäisenä pianistina koko Sergei Bortkiewiczin ja Toivo Kuulan soolopianotuotannon.Tschaikowskin pianotuotannon kokonaislevytys valmistui 2016. Viime vuosina hän on ollut myös ahkerimpia esiintyjiä. Sooloesiintymisten lisäksi Somero tekee yhteistyötä mm.useiden kotimaisten huippulaulajien kanssa.
Someron ohjelmisto käsittää koko Rachmaninovin,Tsaikovskin ja Bortkiewiczin soolopianotuotannon lisäksi Chopinin,Schumannin,Brahmsin ja Lisztin keskeiset teokset, runsaasti kotimaista pianomusiikkia sekä paljon harvoin kuultua ohjelmistoa: Alkan, Henselt, Godard, Reinhold, Seeling, Blumenfeld, Thalberg, Arenski, Rubinstein,Gottschalk jne. Vuoden 1999 aikana Somero esitti Fr. Chopinin keskeisen pianotuotannon konserttisarjoina ja vuonna 2000 Bachin teokset Die Kunst der Fuge ja Das Wohltemperierte Klavier I ja II

                            Jouni Someron kotisivut: www.jounisomero.com

Näytteitä You Tubessa: