Uutisia! News! 3.9.2021

Jouni Somero levyttää Selim Palmgrenin koko pianotuotannon. Kolme ensimmäistä levyä julkaistaan kansainvälisesti ja kaikilla digialustoilla 2021(16.4,18.6 ja 10.9. Levysarjan,yhteensä 9 levyä, julkaisee Naxos yhtiön levymerkki Grand Piano.

Jouni Somero vieraana ohjelmassa "Näistä levyistä en luovu" Kuuntele Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/audio/1-50712212

Spotify julkaisi Jouni Someron Bach to You -levyn 3.5.2019. Kuukaudessa levyä ladattiin lähes 40 000 kertaa. Nyt kuunteluja on jo yli 91 000.

Jouni Someron 100. Albumi Love Story julkaistiin digitaalialustoilla Spotify etc. 4.12.2020

Yhteystiedot

FinnConcert Oy
Päivölänkartano 12
73770 Säyneinen

+358 400 428778
info@finnconcert.fi 
www.finnconcert.fiKuopion Kauppakamari

Markus Vaara, piano

Markus Vaara piano/urut (s. 1972) on vakiinnuttanut paikkansa sukupolvensa merkittävien liedpianistien joukossa. Markus Vaara toimii Oulun konservatoriossa korrepetiittorina ja konsertoi säännöllisesti maamme eturivin laulajien kanssa; muun muassa Helena Juntunen, Tuomas Kataja ja Hannu Niemelä ovat esiintyneet hänen kanssaan. Lisäksi hän on toiminut Mika Pohjosen, Marika Krookin, Gabriel Suovasen, Jorma Hynnisen ja Esa Ruuttusen pianistina.Liedmusiikin opinnoissa häntä ovat ohjanneet mm. Colin Hansen, Ilkka Paananen, Marita Viitasalo, Soile Isokoski ja Eero Heinonen. Markus Vaara on suorittanut jatko-opintojaan Amsterdamin konservatoriossa, Euroopan johtavien lied-laulajien ja -pianistien kanssa, kuten Udo Reinemanin, Kondrad Richterin, Rudolf Jansenin, Edith Wiensin ja Gustav Djubsjöbackan.Vaara on konsertoinut kotimaan lisäksi mm. Saksassa, Hollannissa ja Ruotsissa.Solistiset piano-opintonsa uruissa ja pianossa Vaara on suorittanut Oulun konservatoriossa ja ammattikorkeakoulussa, sekä Piteån musiikkikorkeakoulussa Jouko Tötterströmin, Maija Lehtosen, Gary Verkaden ja Miklos Spanyin johdolla. Vaara on osallistunut lisäksi mm. Eero Heinosen, Matti Raekallion, Liisa Pohjolan, Marketta Valveen ja Konstantin Boginon mestarikursseille. Laulua Vaara on opiskellut Markku Liukkosen johdolla.

Vuonna 2002 Markus Vaara sai Poleenin liedkilpailun pianistille annettavan tunnustuspalkinnon. Samana vuonna Oulussa myönnettiin Vaaralle "tuntemattomana pysyttelevien" kulttuurintukijoiden myöntämä apurahaluonteinen stipendi. Vaara toimii kulttuurituottajana ja taiteilijana klassiseen musiikkiin keskittyvässä internettelevisiohankkeessa www.e-concerthouse.com.