Petrus Schroderus, tenori

Tenori Petrus Schroderus jätti siviiliammattinsa poliisina Timo Mustakallio-laulukilpailun voiton jälkeen ja on työskennellyt Suomen Kansallisoopperassa lokakuusta 2004.
Klassisen laulun ensiaskeleet Schroderus otti Madetojan Musiikkilukiossa v. 1989; opiskeli  sittemmin Aki Alamikkotervon, Anja Garanvölgyin ja Esko Jurvelinin oppilaana.Hän on opiskellut myös Raimo Sirkiän johdolla.
Schroderus palkittiin Lohjan II tenorikilpailuissa 2003 Seppo Ruohosen nimikkopalkinnolla, persoonallisin tenorikyky. Hän on saanut useita stipendejä ja Matti Salmisen, Fanny ja Yrjö Similän, Lehto-säätiön sekä Oulun Osuuspankin apurahat.

Petrus Schroderus teki vuonna 2006 huikealla menestyksellä ensimmäisen suuren pääroolinsa Taikahuilun Taminona sekä Kansallisoopperassa että Savonlinnan oopperajuhlilla, jossa hän piti myös oman konsertin.

Suomen Kansallisoopperan uusia rooleja keväällä 2007 olivat Lenski (Jevgeni Onegin)ja Jonathan Pehrsson (Kaarle Kuninkaan metsästys). Kesällä 2007 Schroderus lauloi Savonlinnan Ooperajuhlilla Arturon roolin (Lucia di Lammermoor) ja Nilsiän Louhosareenalla Viimeisten kiusausten Juhannan roolin. Schroderus on vieraillut "Opera på Skäret" juhlien Tosca-tuotannossa kesällä 2008.