Raimo Sirkiä, tenori

Raimo Sirkiän dramaattinen tenoriääni on omimmillaan mm. Verdin Otellon ja Radamesin sekä Wagnerin Tannhäuserin, Tristanin ja Lohengrinin rooleissa. Sirkiä aloitti uransa musiikin parissa jo nelivuotiaana harmonikansoitolla ja tarttui myöhemmin myös moniin muihin instrumentteihin. Opiskeltuaan laulua Sibelius-Akatemiassa hän voitti vuoden 1981 Timo Mustakallio -laulukilpailun ja sai ensimmäisen kiinnityksensä oopperataloon, Saksan Kieliin.

Kiinnitykset Dortmundin oopperaan 1985-91 ja Deutsche Oper am Rheiniin 1991-96 antoivat hänelle tilaisuuden laajentaa repertuaariaan suurilla italialaisrooleilla kuten Otello, jota hän on laulanut kaikkialla Euroopassa, sekä ensimmäisillä Wagner-rooleillaan kuten Erik, Parsifal, Walter von Stolzing ja Tristan. Suomen Kansallisoopperassa Raimo Sirkiä on laulanut lukuisia rooleja, mm. Otellon, Don Carlosin televisioidussa tuotannossa sekä Siegmundin Gõtz Friedrichin Ring-tuotannossa. Sirkiä on laulanut Berliinin Saksalaisessa oopperassa, Hampurin valtionoopperassa, Dresdenin Semper-oopperassa, Tukholman, Kööpenhaminan ja Oslon kuninkaallisissa oopperoissa, Venetsian Teatro Malibranissa ja Torinon Teatro Regiossa sekä Kyproksen Otello-festivaalilla ja Bayreuthin musiikkijuhlilla.


Sirkiän Wagner-ohjelmisto laajeni kattamaan Tannhäuserin Savonlinnan oopperajuhlilla, Tristanin Deutsche Oper am Rheinissä 1996 ja Lohengrinin 1999 Ateenan Megaronissa. Lohengrin oli hänen debyyttiroolinsa Bayreuthin musiikkijuhlilla 2000. Parsifalin roolin hän lauloi Suomen Kansallisoopperassa Harry Kupferin ohjaamassa tuotannossa 2005. Tampereen Oopperassa hän vieraili 1994 Patarouvan Hermanin roolissa ja 1996 Pajatson nimiroolissa. Raimo Sirkiä on oopperauransa lisäksi vieraillut useiden pohjoismaisten orkestereiden konserttisolistina ja levyttänyt useita oopperoita ja sinfonioita, tehnyt monia soololevyjä ja oopperoiden videotallenteita. 

Raimo Sirkiä toimi Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana vuosina 2002-2007.