Tomi Metsäketo

Tomi Metsäketo on ollut monessa mukana esiintyen 80-luvulla Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Kansallisoopperassa poikasolistina, kuten myös solistitehtävissä vuosikymmenen ajan maineikkaassa Cantores Minores -kuorossa.

Musiikkia Tomi on opiskelleut koko ikänsä aina ala-asteen musiikkiluokasta lähtien, jonka jälkeen opinnot jatkuivat Sibelius-lukiossa, Helsingin konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa jne.
Syksyltä 1998 hänet valittiin European Union Opera -ohjelmaan, joka sisälsi mm. mestarikursseja, luentoja ja konsertteja mm. Baden-Badenissa ja Pariisissa. Opintoihin on kuulunut myös laulukursseja Roomassa maestro Tina Scapinin johdolla useaan otteeseen.
Erikoisalanaan Tomilla ovat italiankieliset kuolemattomat laulelmat ja serenadit. Kevyemmän musiikin parissa olemme saaneet nauttia hänen upeasta äänestään ja eläytymiskyvystään mm. Helsingin Kaupunginteatterin menestysmusikaalissa "Les Miserables" ja "the Sound of Music" sekä Svenska Teaternin "Me and My Girl" -musikaalissa.Viimeisin menestys on ollut Titanic-Musikaali Seinäjoen kaupunginteatterissa vuonna 2009.

Keväällä 2006 Tomi nähtiin Hatrwall Areenalla Odysseuksen pääroolissa musikaalissa Calypso -Tarina jumalattaresta. Saman vuoden syksyllä tenori julkaisi Warner Musicille esikoislevynsä "Primo", joka toi Tomille mm. Emma-ehdokkuuden vuoden 2006 debyyttialbumista. Tomi oli ehdolla Emma-palkinnon saajaksi myös vuoden miesartistina samaisena vuonna.Myös iskelmälevy "Tummaa samettia" lokakuussa 2004 ylitti kultalevyrajan reilussa kuukaudessa. Keväällä 2006 Tomi kilpaili Eternamente Maria-kappaleella Suomen euroviisujen finaalissa sijoittuen upeasti 2.sijalle! Samana keväänä Tomi oli mukana kilpailemassa MTV3:n huimat katsojamäärät saavuttaneessa Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa.Tanssiparina oli tanssija Sanna Hirvaskari. Pari voitti upeilla esityksillään Suomen kansan ja myös tuomarit: Sanna ja Tomi valittiin voittajiksi suorassa lähetyksessä 30.4.2006!